Sembo Logo
Kundeservice

KundeserviceHåndter din booking

Tips til bilferien

Sembos rejseeksperter har sammensat en liste med deres bedste tips til en vellykket bilferie.

Der er mange ting at overveje, når man skal på kør-selv-ferie. Vi har forsøgt at samle nogle af vores bedste tips her.

Hvor langt kan jeg køre på en dag?

Det kommer helt an på, hvordan du har det, men det er en god idé at sætte en maksimumgrænse på 700-800 kilometer, især hvis du kører alene. Hvis I er 2, der kan skiftes til at køre, kan I sikkert køre længere, men det er meget individuelt. Hvis du ikke kører længere end det, mindsker du risikoen for forsinkelser eller ulykker, som gør, at du kommer frem midt om natten.
Betragt også kilometerne som en del af rejsen - prøv at finde mindst ét sjovt sted at stoppe undervejs. Måske kan du finde en hyggelig landsby at køre ind i til frokost i stedet for at stoppe ved en motorvejsrasteplads?

Hvor ofte bør man holde pause?

Det er bedre at holde flere og kortere pauser end få og lange. Men som tommelfingerregel skal du prøve at stoppe mindst hver tredje time, om ikke andet så for at strække benene. Hvis du kun kører på motorvej, bør du stoppe oftere end det, da vejene kan være monotone og trættende.

Hvad skal jeg have med i bilen?

I forskellige dele af Europa er der krav til, hvad du skal have i din bil, når du kører. Du skal sørge for altid at have en refleksvest, en førstehjælpskasse og en advarselstrekant med dig. Nogle lande kræver også, at du har brandslukkere med. For din egen sikkerheds skyld bør du også sørge for at have reservepærer til bilens forlygter.

Alkoholtest i Frankrig

Siden 2012 har det været lovpligtigt i Frankrig altid at have mindst to ubrugte alkometre med i bilen. Engangsalkometre til at teste din alkoholpromille kan købes på næsten alle tankstationer og apoteker i landet.

Parkeringsskiver i Tyskland

I Tyskland er det obligatorisk at have en tysk parkeringsskive synlig i bilruden, når du parkerer. Den bruges til at angive ankomsttidspunktet, når man parkerer i tidsbegrænsede områder. Den tyske p-skive er blå og hvid og er i papirform. P-skiver kan f.eks. købes på tankstationer, men du kan også printe og samle en derhjemme, inden du tager af sted.

Miljøzoner

Mange europæiske byer har såkaldte miljøzoner for biler. Mange af disse miljøzoner kan man ikke køre ind i, hvis man har en ældre bil. I Tyskland skal bilen have et særligt miljøklistermærke i forruden, som viser miljøpåvirkningen, for at komme ind i disse miljøzoner. Klistermærkerne findes i 3 varianter og har forskellige farver. Hvis du kører ind i disse zoner uden et klistermærke, kan du få en bøde (dette gælder også for udenlandsk indregistrerede køretøjer). Det er en god idé at tjekke reglerne for andre lande, før du kører ind i større byer i hvert land.

Vignetter og miljømærkater

Nogle lande kræver, at du køber en vignet for at køre på motorvejene, mens andre kræver, at du har en miljømærkat for at køre ind i byerne. Du kan finde en guide til dette her.

Færdselsregler

Noget af det, der kan være mest forvirrende, er, at forskellige lande har forskellige regler for, hvad der gælder i rundkørsler, dvs. om det er højrereglen, eller om det er personen inde i rundkørslen, der har forkørselsret. Det er som regel godt at se, hvad andre gør, og hellere vige en gang for meget end en gang for lidt.
En anden ting er at være omhyggelig med at bruge dine blinklys. Mange steder i Europa er der mange flere biler på vejene end herhjemme, og hverken politiet eller andre bilister vil være glade for dig, hvis du ikke viser dem, hvor du skal hen.

Forsikring og vejhjælp

Før du kører, skal du tjekke, hvad din bilforsikring dækker. Hvad sker der, hvis du bryder sammen langt hjemmefra? Dækker din forsikring delebil? Bugsering? Sørg desuden for at have numrene på både dit forsikringsselskab og deres vejhjælpspartnere let tilgængelige.

Grønt kort

Nogle lande i Europa kræver, at din bil har et grønt kort, som er en slags pas til din bil. Det er ikke et krav i EU, men det er et krav i lande som Albanien og Tyrkiet.

Benzin og diesel

Er du vant til at tanke grøn benzin og sort diesel? Det er desværre ikke altid tilfældet i alle lande, og det er heller ikke nemt at genkende navnene. Søg på internettet efter navnet på dit brændstof i det land, du rejser igennem, for at være sikker på, at du tanker korrekt.

At køre i en elbil

Det er endnu ikke nemt at finde rundt i alle de apps, der findes til opladning af elbiler. Nogle, som  Chargemap,  Chargefinder,  PlugShare og  Shell Recharge gør det lidt lettere at finde ladestandere.

Parkering

Nogle byer i Europa kræver, at du betaler for din parkering med din mobiltelefon. Easypark fungerer i mange lande.

Rejser med børn

Hvis du rejser med børn, er der mange måder, hvorpå du kan gøre din bilferie til en succes. Her er vores bedste tips til bilferie med børn.
Amelia avatar
Mød Amelia, vores nye rejseplanlægger