Sembo Logo
Kundeservice

KundeserviceHåndter din booking

Bilferie med børn: Hvad skal du huske?

Læs vores bedste tips til en vellykket bilferie med børn og teenagere

En kør-selv-ferie er en fantastisk måde for hele familien at opdage nye ting på. For at sikre, at alt går glat, er der et par ting, du bør huske på. Her er nogle af vores bedste tips til din kør-selv-ferie med børn:

At rejse med små børn

At få mest muligt ud af bilferien med småbørn kræver lidt ekstra planlægning.
  • Det vigtigste er at sikre sig, at man har en komfortabel autostol. Den, du har nu, fungerer måske godt til korte ture, men det er værd at tænke over, om den vil være komfortabel til lange ture.
  • Hvis du rejser med små børn, bør du gøre mange stop undervejs. Det er bedre at gøre flere korte stop end få lange.
  • Prøv også at finde steder, hvor børnene kan bruge energi, f.eks. legepladser, for at gøre bilturen mere afslappende.
  • Find på forskellige lege i bilen, som hele familien kan deltage i. Bilbingo er et godt eksempel.
  • Sørg for at have masser af bøger, tegneserier eller andet, som kan underholde børnene.
  • En tablet med downloadede film og spil kan være en god måde at få tiden til at gå på.
  • Slik eller sundere alternative 'godbidder' kan være en god idé at have i bilen og dele ud på udvalgte tidspunkter. Sørg dog for at undgå klæbrigt slik som f.eks. chokolade!
  • Sørg for altid at have vådservietter til rådighed, så det er nemt at gøre rent.
  • Vælg hoteller og destinationer, der er tilpasset børn.

At rejse med børn i skolealderen

Det er sjovt at tage på bilferie med børn i skolealderen. At rejse er en måde at opleve nye ting i praksis, som man tidligere har lært i skolen i teorien. Det kan handle om sprog, natur, geografi eller noget helt andet. Her er de bedste tips til at rejse med børn i skolealderen:
  • Lad børnene være med til at planlægge rejsen. Måske er der et sted, som tiltaler dem særligt, f.eks. et vandland, en forlystelsespark eller noget andet. At inddrage dem i planlægningen vil gøre turen meget sjovere for alle.
  • Hold masser af pauser undervejs. Både for at strække benene, men især for at lade børnene brænde noget energi af.
  • Sørg for at have behagelige puder i bilen, som kan hjælpe dem med at falde i søvn. Hvis dit barn ikke kan nå jorden i sædet, er det også en god idé at have fodstøtter, så du ikke behøver at sidde med benene i vejret.
  • Det er altid godt at sørge for, at der er masser af ting at lave, f.eks. at medbringe bøger, men også tablets eller videospil, som får rejsen til at gå hurtigere.

At rejse med teenagere

Det kan være rigtig sjovt at tage på bilferie med teenagere, hvis ikke de er alt for sure :-) Ellers kan de heldigvis sove meget, og så føles tiden ikke alt for lang i bilen...
Sørg for, at dine teenagere er så involverede som muligt i planlægningen af turen. Både med hensyn til hvor vi skal hen, men især hvor vi skal stoppe undervejs. Er der noget særligt spændende at lave undervejs, som kan være en ekstra omvej værd?
Det kan f.eks. være outlets eller noget andet, der er knyttet til deres interesse. Det bedste er at bede dem om at lede efter spændende ting at lave undervejs i stedet for selv at komme med forslagene - så bliver alle mere involveret i rejsen.
Amelia avatar
Mød Amelia, vores nye rejseplanlægger