Sembo Logo
Kundeservice

KundeserviceHåndter din booking

Rejseekspertens tips til Sydafrika og Zanzibar

Rejseekspert Pia Hilleström deler sine bedste tips til oplevelser, seværdigheder og 'do's and don't's' i Sydafrika og Zanzibar

Flotte hoteller, spændende safarioplevelser og luksuriøse paradisstrande. Vores egen rejseekspert Pia Hilleström har været på en drømmerejse til Sydafrika og Zanzibar, hvor hun sammen med sin mand har besøgt forskellige byer og steder i Sydafrika inkl. safaritur med ubegrænset safari og forplejning og været på en uges drømmeophold på Zanzibar. Her deler hun ud af sine oplevelser og gode tips.

Oplevelser og seværdigheder

Hvad er de bedste oplevelser og seværdigheder i Sydafrika og på Zanzibar ifølge dig?
Sydafrika og Zanzibar bød på mange forskellige oplevelser. Naturen var meget varieret, og vi har fået mange forskellige oplevelser med os hjem i bagagen.

Safari

Safarien ved Kariega Game Reserve Settlers Drift, hvor vi var i 3 nætter. Her var alt inkluderet - mad, drikke og snacks - men også ubegrænset safari i 8-personers biler, hvor vi kom helt tæt på dyrene - og vi fik set både elefanter, giraffer, næsehorn, løver, bøfler, geparder, zebraer og mange flere. Vi var på safari kl. 6 om morgenen og igen kl. 16 om eftermiddagen. En af dagene havnede vi midt i en flok af elefanter!

Vindistrikter og byerne Stellenbosch og Franschhoek

Vindistriktet ved Stellenbosch var også flot. Vi dumpede også lige ned i den månedlige vinfestival. Stellenbosch er en meget hyggelig lille by med masser af restauranter, vinbarer, boutique-hoteller og små hyggelige butikker midt i vindistriktet. Vi var på forskellige vingårde til vinsmagning og frokost.
I Franschhoek var der et vintog, som fungerede som et hop on/hop off-tog mellem vingårdene - perfekt at man kan smage vin og ikke selv skal køre.

Cape Town

Cape Town var også fantastisk. Her var vi en tur på Taffelbjerget og så udsigten. I Cape Town er der et fantastisk område, som hedder Waterfront, hvor der er masser af gode spisesteder og butikker (bl.a. et kæmpestort mall).

Kap det Gode Håb

Vi tog en tuktuk fra Simons Town til Kap det Gode Håb og gik en fin tur med flot udsigt over noget af det sydligste af Afrika, hvor det Indiske Ocean og Atlanterhavet mødes.

Pingviner ved Simon’s Town

Vi gik en tur med til en strand med pingviner ved Simon’s Town. De var søde at se på. 
Simon’s Town er en speciel by, og der er store aber, som løber frit omkring. Man skal huske at holde døre og vinduer lukket, ellers kommer de ind og sviner det hele til. En dag havde en af aberne været inde på vores nabos altan og havde stjålet en chipspose!

Camps Bay

Camps Bay ved kysten ved Cape Town er også flot. Men der blæser meget. Her boede vi på et fantastisk hotel, som hedder Ocean View Hotel.

Zanzibar

Strandene og vandet på Zanzibar er helt fantastisk. Rigtige paradisstrande med turkisblåt vand og kridhvidt sand. Badevandstemperaturen var omkring 30 grader!

Planlægning af rejsen

Hvornår på året er det bedst at rejse til Sydafrika og Zanzibar?
Februar og marts er de bedste måneder at rejse til Sydafrika og Zanzibar. Vi tog afsted i februar og kom hjem i marts, vi var væk i ca. en måned i alt, hvor af vi havde 7 nætter på Zanzibar.
Vejret i Sydafrika var fantastisk med ca. 1,5 dages regn, ellers har solen været fremme.
På Zanzibar var der meget varmt, omkring 40 grader. Vi kan godt li’ varme, men det var næsten for varmt til os.

Kultur og lokale madoplevelser

Er der nogle særlige kulinariske oplevelser i Sydafrika og på Zanzibar, som man ikke skal gå glip af?
Sydafrika er generelt helt fantastisk, med utrolig god mad. Det er et rigtigt madland, det havde jeg ikke troet. Vi har ikke fået et eneste måltid, der ikke var helt i top. - især er de fantastiske til at lave bøffer! Og vinene er også helt utroligt gode.
Retterne var meget internationale de fleste steder. På safari var vi til afrikansk aften, hvor vi spiste mere lokal mad. Maden i Sydafrika syntes vi bedre om end maden på Zanzibar.

Praktiske tips og budget

Hvordan var prisniveauet i Sydafrika og på Zanzibar?
Priserne på mad og drikke er meget billige. For eksempel koster et glas vin omkring 20 kr.

Transport

Hvad er de bedste måder at komme rundt i Sydafrika og Zanzibar?
Den bedste måde at komme omkring på i Sydafrika er med Uber - det er virkelig smart, og det er ikke så dyrt. Det er meget professionelt med en app, så man kan se, hvornår bilen er fremme, og man betaler også med appen, så man skal ikke have penge frem. Vi brugte faktisk udelukkende Uber, selv på længere ture på op til 2 timers kørsel.

Undgå dette i Sydafrika og på Zanzibar

Er der nogle oplevelser, du helst ville have undværet?

Undgå Port Elizabeth

Jeg kan ikke anbefale Port Elizabeth. Vi fik at vide på vores hotel, at vi ikke måtte gå ud alene på noget tidspunkt. Vi tænkte, at det måske var lidt overdrevet, så vi gik alligevel ud, men vi var ved at blive overfaldet, og havde det ikke været for en lokal, som havde råbt af de mænd, som var ved at antaste os, så var vi blevet røvet.
Der er ikke så meget at gøre i en by som Port Elizabeth, når man ikke kan gå ud på egen hånd.

Trafikken på Zanzibar om aftenen

Vi ankom til Zanzibar efter mørkets frembrud, og det var et rent trafikkaos at komme fra lufthavnen til hotellet. De fleste veje var grusveje med masser af forskellige køretøjer samt gående og ingen vejbelysning, så det var svært at skelne de gående i vejkanten. Bilturen tog 1,5 time, så da vi ankom til hotellet, var vi meget trætte.

Rejseekspertens rejse

Pia og hendes mand elsker at bo på forskellige hoteller, og de har derfor boet på mange forskellige hoteller på deres rejse. Du kan tilpasse din egen rejse præcis efter dine ønsker, hvis du foretrækker at bo færre steder eller vil tilføje hoteller.
Amelia avatar
Mød Amelia, vores nye rejseplanlægger