Sembo Logo
Kundeservice

KundeserviceHåndter din booking

Magiske Marokko: Krydderier, farver og sol i Marrakech, Agadir og Essaouira

Krydderiernes land, Marokko, byder på en fantastisk blanding af farverige markeder, storslåede bjerge, levende kultur og fortryllende kystlinjer.

Tag med på en uforglemmelig rejse gennem Marokko, hvor vi udforsker tre af landets mest interessante byer: Marrakech, Essaouira og Agadir. Marokko er et fascinerende land, der byder på oplevelser, kultur og gastronomi, som ikke findes på samme måde andre steder i verden. Med sine riads, hammam-spa og næsten magiske kunstnerrejser er Marokko et land, der skal besøges mindst én gang i livet.
Hammam-spa i Marokko er traditionelle dampbade, hvor kroppen renses og eksfolieres. Besøget omfatter flere trin: opvarmning, skrubning med en kessa-handske, skylning og påføring af sort sæbe. Hammam-spa er vigtige sociale og kulturelle mødesteder, hvor både lokale og turister kan opleve marokkansk tradition og afslapning og bør opleves, hvis man aldrig har prøvet det før.
Landet er stolt af sine lækre retter, som kun må spises, hvis man er der. Den mest populære ret i landet er tagine, en langsomt tilberedt gryderet med kød, grøntsager og aromatiske krydderier, der tilberedes i en traditionel lergryde. Tagine serveres ofte med couscous. En anden klassisk marokkansk ret er pastilla. Pastilla er en salt-sød tærte med lag af skællet wienerdej, fyldt med krydret kød og mandler.

Marrakech, Marokko (3 nætter)

Marrakech er en fascinerende by fyldt med farverige, smalle gyder og masser af liv. I Marrakech må man ikke gå glip af den centrale, travle Jemaa el-Fna-plads, hvor slangetæmmere og gadesælgere underholder alle, der kommer forbi. Her kan du smage friskpresset appelsinjuice fra de sødeste marokkanske appelsiner og købe smukke marokkanske kopper og underkopper. Marrakech er berømt for sin medina og sine souks (markeder). Medinaen er den historiske gamle bydel i centrum af Marrakech og er byens hjerte og en stor sanseoplevelse. Det er et sted, hvor fortid og nutid flettes sammen og giver et fascinerende indblik i marokkansk kultur og historie. En stor del af medinaen er en labyrint af smalle, snoede gader fyldt med souks, traditionelle riads (marokkanske huse eller paladser med gårdhaver) og gamle moskeer.
Vigtige vartegn i medinaen ud over Jemaa el-Fna-pladsen er Bahia-paladset, Koutoubia-moskéen og de saadiske grave.
Der er masser at se og gøre uden for medinaen. Jardin Majorelle, der er designet af den franske modedesigner Yves Saint Laurent, er en fredelig oase midt i byen, som bestemt er et besøg værd. Her i den fantastisk designede have, hvor bygningerne er kornblomstblå, og kaktusserne er talrige, er arkitekturen så imponerende, at entréen er hver en krone værd.
Vores tip til en god frokostrestaurant i centrum af Marrakech er La Cantine des Gazelles. Om aftenen anbefaler vi den interessante restaurant Comptoir Darna, som byder på marokkanske retter, cocktails og et live mavedansershow. Husk, at da Marokko er et muslimsk land, er det kun visse barer, restauranter og natklubber, der serverer alkohol.
For natur- og eventyrelskere ligger Atlasbjergene kun 65 km fra Marrakech. Bjergkæden byder på spektakulære landskaber med sneklædte toppe, grønne dale og traditionelle berberlandsbyer og er ideel til vandreture, klatring og kulturelle oplevelser.

Essaouira, Marokko (3 nætter)

Essaouira er en charmerende kystby med en afslappet atmosfære. Et must er at besøge den imponerende Skala de la Ville. Skala de la Ville er en historisk befæstning, der oprindeligt blev bygget i det 18. århundrede for at beskytte byen mod angreb fra havet. Den er kendt for sine massive kanoner og byder på en fantastisk udsigt over Atlanterhavet og den omkringliggende kystlinje. Fæstningen er også et godt sted at fotografere solnedgangen og udforske de mange kunstgallerier og håndværksbutikker, der ligger i nærheden.
Hvis du vil have en autentisk marokkansk oplevelse, er Essaouiras travle havn et godt sted at udforske, hvor de ikoniske blå fiskerbåde ligger, og hvor fiskemarkederne sælger dagens fangst. Ikke langt fra havnen ligger byens brede sandstrand, Plage d'Essaouira. Her er det muligt at svømme, men havet er ofte meget uroligt. Essaouira er en blæsende by og er derfor meget populær blandt windsurfere.
Ligesom Marrakech har Essaouira både en medina og souks. Gå en tur gennem de hyggelige gader og se på det unikke kunsthåndværk, der sælges af lokale sælgere.
Essaouiras rige historie, kulturelle mangfoldighed og maleriske skønhed gør byen til et must at besøge i Marokko.

Agadir, Marokko (3 nætter)

Agadir er en moderne og glamourøs kystby i Marokko, som tilbyder den perfekte blanding af afslapning og eventyr og har noget for enhver smag. Byen har en lang gylden sandstrand, hvor du kan nyde solbadning og svømning i de varmere måneder. For dem, der gerne vil udforske byens historie og kultur, kan en gåtur op til Agadir Oufella anbefales. Oufella er en historisk fæstning, der ligger på en bakke over byen. Det blev bygget i det 16. århundrede af det saadiske dynasti for at beskytte byen mod invasioner, og i dag byder stedet på en fantastisk panoramaudsigt over Agadir og Atlanterhavet.
Hvis du føler, at du ikke har shoppet nok i Marrakech og Essaouira, er et besøg på byens største marked, Souk El Had, måske på sin plads. Som i andre byer kan du købe alt fra lokale krydderier og kunsthåndværk til friske råvarer i souken.
En tur til Paradise Valley er et must. Her kan du vandre gennem en frodig dal og svømme i naturlige turkise pools omgivet af grønne områder og klipper. Det er virkelig en fantastisk oplevelse.
Agadir blev berøvet sin medina (gamle bydel) under jordskælvet i 1960. Den middelalderinspirerede medina, som den står i dag, blev faktisk genskabt af den marokkanskfødte sicilianske mesterdekoratør Beato Salvatore "Coco Pollizzi", som begyndte at arbejde på projektet i 1992. Det er et storslået værk og utroligt hyggeligt at vandre igennem.
Denne rejse giver dig 10 uforglemmelige dage i Marokko, fyldt med eventyr og kultur, mad og krydderier og strand og shopping. Marokko er et land, der er så utroligt fascinerende og har evnen til at røre ved alles sjæl. Gå ikke glip af denne destination!
Amelia avatar
Mød Amelia, vores nye rejseplanlægger