Kør-selv-ferie huskeliste

Tips til, hvad du skal tænke på, når du pakker til din bilferie

Du har besluttet dig - du skal på bilferie til sommer. Det er dejligt! Men hvis du ikke er vant til at tage på kør-selv-ferie, er der et par ting, du skal overveje, især hvis du har en mindre bil. Hvordan pakker man bedst sin bil til en kør-selv-ferie?
Her er nogle tips, der kan hjælpe dig på vej!

Brug bløde tasker

Selv om det er fristende at begynde at pakke de største kufferter, bør du tænke dig om en ekstra gang, før du gør det. På en bilferie er hver kvadratcentimeter bagageplads guld værd, så hvis du bruger sportstasker og rygsække i stedet for almindelige tasker, kan du komprimere din bagage bedre. Der er ingen tomme rum i taskerne, og de er meget lettere at pakke end hårde tasker.

Pak en taske til overnatning

Selv om du tager al din bagage med op på dit hotelværelse, er det meget nemmere ikke at skulle lede i flere tasker efter morgendagens tøj. Sørg for at pakke en overnatningstaske med skiftetøj, toiletsager og andet, du kan få brug for undervejs, så bliver det meget nemmere at finde.

Advarselstrekant, refleksvest og førstehjælpssæt

Alle disse ting skal være let tilgængelige, hvis du får brug for at stoppe undervejs. Det er ikke sjovt at skulle tage al bagagen frem for at finde advarselstrekanten under alt det andet.

Pak forskellige tasker til forskellige etaper

Hvis du skal på en længere rejse, kan det være en god idé at pakke forskellige tasker til forskellige ting. Planlægger du at tilbringe et par dage i Alperne på vej til Middelhavet? Eller starter du din rejse med et par dage i en storby? Så har du sikkert brug for et helt andet sæt tøj, end du har brug for, når du ligger på stranden. Hvis du pakker det i to forskellige tasker, bliver det lettere at finde det rigtige tøj.

Glem ikke at tage nogle puder med

På lange motorvejsstrækninger kan det være rart for passagererne at sove lidt. Især hvis I har planer om at bytte plads undervejs - det hjælper, hvis den anden chauffør er veludhvilet.

Pakning inde i bilen

Jo færre ting du har i din bil, jo bedre. Men nogle ting er gode at have til rådighed hele tiden. Vådservietter og håndsprit er godt, hvis du har brug for at vaske hænder. En ekstra flaske vand og snacks eller slik er godt, ikke kun for at holde dig vågen, men også i tilfælde af, at du sidder fast i en kø og skal vente ekstra længe, før du kan stoppe. Derudover er det vigtigt, at du har jeres pas tilgængelige, hvis I skulle blive bedt om at vise dem ved grænseovergange. Det er nemmere end at skulle ud og rode efter dem i bagagerummet, hvis I skulle blive stoppet til kontrol. Dette kan især forekomme ved grænseovergangen tilbage til Danmark.

Sigt efter, at din bagage er usynlig

Hvis du formår at pakke din bil, så taskerne ikke er synlige overalt, mindsker du risikoen for, at nogen forsøger at bryde ind i bilen, når du stopper undervejs.

Efterlad ikke tasker i bilen natten over

Jo mindre der er tilbage i bilen, når du går i seng om aftenen, desto bedre. Ideelt set bør du tage alt med op på dit hotelværelse, selv ved overnatninger, hvor du ankommer sent og rejser tidligt. Hvis du alligevel vil efterlade noget, så sørg for, at det ikke er synligt.

Hvorfor vælge Sembo?

Uovertruffen værdi og fleksibilitet

Få de bedste tilbud med vores prisgaranti og vælg betalingsmuligheder, der passer til dine behov. Vi accepterer alle større betalingsmetoder for en sikker og nem transaktion.

Betroet af rejsende over hele verden

Med over 30 års erfaring er Sembo en del af den globalt betroede Stena-gruppe. Vi er anerkendt for vores ekspertise og bakket op af brancheførende akkrediteringer, især inden for bilrejser.

Nem rejseplanlægning

Planlæg din rejse hurtigt med vores enkle bookingsystem. Brug Amelia, vores AI Trip Planner, til at sammenligne priser og finde de bedste tilbud, med sikkerheden i vores pakkebeskyttelsesplan.

Rejs på din måde

Vælg fra et bredt udvalg af hoteller, flyselskaber, ferieboliger og aktiviteter. Vores platform tilbyder fleksibilitet og bæredygtige rejsemuligheder, så du kan rejse, som du vil.

Amelia avatar
Mød Amelia, vores nye rejseplanlægger